Skip to content

Tekemisen meininki ja vaihtelevat projektit saavat Oskarin viihtymään

Nov 9, 2022 12:00:00 AM twoday

Kehitysjohtajana työskentelevä turkulainen Oskari Huiskala on ollut tuotekehityspalveluiden yksikössämme vasta vajaan vuoden, mutta on jo solahtanut sujuvasti osaksi työyhteisöämme. 

Kun Oskari punnitsi twodayta työpaikkana, häntä houkuttelivat puoleensa monipuoliset projektit ja isot asiakkuudet. Hän tykkää siitä, että pääsee tekemään töitä räätälöidyn softan ja asiakasprojektien parissa.

“Mitä laajempi kattaus yrityksellä on projekteja ja asiakkuuksia, niin kyllähän sieltä löytyy aina enemmän kiinnostavia juttuja. Me ollaan täydellisen teknologia- ja toimialariippumaton talo, joten tosi laajasti tehdään kaikkea.” 

“Olen ollut alalla jo 20 vuotta ja työskennellyt monissa hyvin erityyppisissä firmoissa. Tänne tullessa tuli “kuin kotiinsa tulisi” -tyyppinen fiilis. Tuntuu, että oma tapa tehdä asioita istuu hyvin yhteen jo ihan arvoista lähtien. Täällä on hyvä tekemisen meininki”, Oskari sanoo.

Asiakasprojektit tuovat vaihtelua arkeen

Työpäivät ovat vaihtelevia, mikä sopii Oskarille hyvin. Usein päivät koostuvat palavereista ja rekrytointeihin liittyvien asioiden junailusta, koska nopeasti kasvavaan yritykseen tarvitaan paljon uutta porukkaa. Iso osa työtä on myös myynnin tukeminen tarjousten valmistelun, projektisuunnitelmien ja resursoinnin muodossa. Lisäksi hän tekee hallinnollisia tehtäviä, lähiesimiestyötä sekä myös käytännön asiakastyötä projekteissa. Asiakkailla käyminen on Oskarin mielestä virkistävää ja tuo vaihtelua työpäiviin. 

“Työssäni on parasta sen vaihtelevuus ja monipuolisuus. Ja se on kiinnostavaa, että pääsee luomaan jotain uutta, on se sitten sisäinen tukipalvelu tai uusi sovellus asiakkaalle.”

twoday-blog-tekemisen-meininki-ja-vaihtelevat-asiakasprojektit-saavat-oskarin-viihtymaan-5 (1)

“Mulla on tekninen tausta ja oon aina tykännyt tehdä softaa, mutta vaikka en koodaa enää, niin pystyn työssäni edelleen seuraamaan teknologioita ja juttelemaan koodarien kanssa. Ja osallistumaan valtaosaan käytännön hommista projekteissa, kuten suunnitteluun, testaukseen ja asiakkaiden kanssa iterointiin. Kun itseä “eniten kiinnostaa kaikki”, niin pääsee olemaan monessa mukana. Tällänen entinen koodari ja nykyinen käsienheiluttelijakin pysyy kartalla alasta ja teknologiasta”, Oskari naurahtaa. 

Lähiesimiestyössään Oskari kokee pääsevänsä helpolla, sillä ihmiset meillä ovat itsenäisiä ammattilaisia ja asiat rullaavat eteenpäin ilman tiukkaa ohjausta.

“Yrityskulttuuri täällä tuntuu itselle sopivalta, ja kun katsoo ympärilleen, niin myös aika monelle muulle. Yksiköt täällä on itsenäisiä ja ketteriä ja asiat pyörii hyvin. Ollaan aika iso toimija, mutta on kuitenkin maanläheistä ja ketterää tekemistä.”

Työkavereina nuoria osaajia ja kokeneita ammattilaisia

Oskarin mukaan työkaverit twodaylla ovat taitavia ja heiltä löytyy osaamista laidasta laitaan. Osaajat ovat sekä nuoria vasta-alkajia että pidemmän linjan ammattilaisia. 

“Täällä on äärimmäisen lahjakkaita ihmisiä ja vahvaa osaamista. Meidän tuotekehityspalvelut-yksikössä on vajaa sata henkeä ja ei montaa sellasta teknologiaa tai ohjelmistokehitysmenetelmää ole, mitä ei joku osaisi, eli tehdään ihan laidasta laitaan asioita. Tänne oli helppo tulla mukaan uutena työntekijänä ja tän porukan kanssa on kiva tehdä töitä näin kliseisesti sanottuna, mutta näin se on. Ja vaikka yritys kasvaa tosi nopeasti, niin alusta alkaen oli todella tervetullut olo. Jokaisella on oma taustansa ja omat vahvuudet ja jos on jotain asioita, mistä ei tajua mitään, niin niitä on helppo kysyä toisilta.”

“Tykkään siitä, että meillä pystytään oikeesti palkkaamaan nuoria osaajia, junioreja ja harjoittelijoita ja kouluttamaan heitä. Meillä ollaan valmiita rekrytoimaan ihmisiä, jotka on hyviä tyyppejä ja joilla on potentiaalia. Se voi tarkoittaa sitä, että henkilö tulee suoraan koulunpenkiltä, hänellä ei oo päivääkään työkokemusta, mutta hänellä on vahva harrastuneisuus ja osaaminen kouluprojekteista sekä ehkä omien projektien kautta. Ohjelmointikielihän on toissijainen asia, sen kyllä oppii, kunhan on kyky omaksua asioita. Me ollaan valmiit kouluttamaan henkilöä työuran alussa tai projektien välissä”, Oskari kertoo. 

Tuotekehityspalveluiden yksikössä töitä tehdään kolmella eri paikkakunnalla: Helsingissä, Lappeenrannassa ja Turussa. Moni tekee edelleen paljon töitä myös etänä, kukin itselleen sopivalla tavalla.

“Itse tykkään kyllä toimistolla työskentelystä, mutta eihän sillä väliä ole, että ollaan eri paikoissa. Asiakas on kuitenkin jossain muualla sitten taas. Meillä on niin joustavat järjestelyt ja työajat, että töitä pystyy tekemään melkein missä vain”, Oskari toteaa.

twoday-blog-tekemisen-meininki-ja-vaihtelevat-asiakasprojektit-saavat-oskarin-viihtymaan-4 (1)

“Kun köydet irtoaa, ei ole kiire minnekään”

Vapaa-ajalla Oskarin pitää kiireisenä vanha omakotitalo, jonka kanssa riittää aina jos jonkinlaista puuhaa ja rassaamista sekä purjehdus, joka on perheen yhteinen rakas harrastus. 

Oskari on kokenut merikarhu, omien sanojensa mukaan “wannabe-ammattimerenkulkija”, sillä hän on liikkunut koko ikänsä merellä erilaisilla veneillä ja harrastanut jo lapsena meripartiota. Perhe on käynyt veneellä lomamatkoilla naapurimaissa, mutta työmatkat eivät kuulemma ainakaan toistaiseksi ole taittuneet vesiteitse. 

“En ole koskaan tullut menneeksi Turun toimistolle veneellä Aurajokea pitkin, enkä varsinkaan Helsinkiin, kun sinne on niin julmetun pitkä matka. Mutta meidän Lappeenrannan toimistollehan voisi myös mennä! Sinnekin pääsisi Saimaan kanavaa pitkin veneellä.”

“Purjevene on siitä äärimmäisen huono kulkuväline, kun oikeastaan millä vaan muulla välineellä pääsisi nopeammin etenemään paikasta toiseen. Etätöitä voisi myös tehdä veneeltä käsin, mutta tietoisesti en ole halunnut lähteä siihen. Purjehdus on hyvä tapa rentoutua ja vastapainoa työlle, koska työasioita ei tule silloin mietittyä. Sitä on ikäänkuin automaattisesti jo perillä kun köydet irtoaa, eli ei ole kiire minnekään”, Oskari kuvailee.

Haluaisitko sinä seilata osana mahtavaa porukkaamme?

Katso täältä avoimet työpaikkamme

Aiheeseen liittyvät artikkelit