Liiketoiminnan prosessiautomaatio käytännössä – BPMS opas
Läpinäkyvyyttä, hallintaa ja automaatiota prosesseihin
Täytä yhteystietosi, niin saat oppaan sähköpostiisi
Prosessiautomaatio automatisoi laajemmat liiketoimintakokonaisuudet
BPMS tarjoaa siis ratkaisuja silloin, kun automatisoitavat kokonaisuudet ovat suuria – sellaisia, joihin esimerkiksi ohjelmistorobotiikka ei yksinään riitä. BPMS-alustat kykenevät orkestroimaan pitkiä end-to-end -prosesseja ja integroitumaan useisiin erilaisiin tietojärjestelmiin, ja näin ollen automatisoimaan sellaisiakin prosesseja, jotka sisältävät paljon muuttujia, liiketoimintasääntöjä, integraatioita ja volyymia.
BPMS-alustalla luotu prosessikerros voi sisältää myös ohjelmistorobotiikkaa, sääntöautomaatiota sekä käyttöliittymiä prosessissa työskenteliville käyttäjille.
BPMS on prosessien automaatiojärjestelmä, joka tehokas työkalu erityisesti laajojen kokonaisuuksien sekä end-to-end -prosessien ohjaamisessa ja automatisoinnissa. Se on lyhenne englanninkielisestä termistä business process management software. Suomeksi siitä voidaan käyttää termiä tehtäväautomaatio, prosessimoottori, prosessiohjausjärjestelmä – tai ihan vain tätä kansainvälisesti vakiintunutta BPMS-lyhennettä.
Tällaisella prosessien automaatiojärjestelmällä saat läpinäkyvyyttä, hallintaa ja jopa automaatiota liiketoiminnan prosesseihin.
BPMS-oppaan sisältö
23-sivuisesta oppaasta löydät BPMS:n perusteet sekä paljon tietoa sen tarjoamista mahdollisuuksista ja käytöstä. Oppaassa käydään käytännönläheisesti läpi, mitä BPMS on, millaisia etuja se tarjoaa, minkälaisiin tarpeisiin se soveltuu ja miten BPMS-projekti käytännössä toteutetaan – aina projektin valinnasta käytännön toteutukseen asti.
1. Prosessien automaatio ja BPMS
Alkuun käsitellään prosessien automaatiota sekä käydään läpi, mitä BPMS on. Kappaleen tärkeimmät sisällöt:
Mitä BPMS on
BPMS-ohjelmiston edut ja toiminnallisuudet
BPMS verrattuna muihin työkaluihin, kuten ohjelmistorobotiikkaan ja sovelluskehitykseen
2. BPMS-projektin valinta
Seuraavaksi tarkastellaan, mistä tiedät, tuoko BPMS juuri sinun yrityksesi liiketoimintatarpeille hyötyjä ja miten projektiin sopiva prosessi valitaan.
Yrityksen tarpeiden arviointi
Oikean prosessin valinta BPMS-projektia varten
BPMS-projektin aloittaminen
BPMS-projektin onnistumisen todentaminen
3. BPMS-projektin toteutus
Viimeisenä hypätään BPMS-projektin käytännön toteutukseen. Projekti voi tuntua alkuun hankalalta ja mutkikkaalta, mutta todellisuudessa seuraa tyypillisesti melko ennustettavaa polkua. Kappaleessa käsitellään seuraavia aiheita:
Prosessianalyysi
Toteutusvaihe – analyysi- ja arviointivaiheista iteraatioihin
BPMS-projektin rakenne
BPMS-projektin resurssit: ohjelmisto-, ihmis- ja laitteistoresurssit
Lataa opas
BPMS on prosessien automaatiojärjestelmä, joka tehokas työkalu erityisesti laajojen kokonaisuuksien sekä end-to-end -prosessien ohjaamisessa ja automatisoinnissa. Tällaisella prosessien automaatiojärjestelmällä saat läpinäkyvyyttä, hallintaa ja jopa automaatiota liiketoiminnan eri prosesseihin.
Kokosimme oppaan, josta löydät BPMS:n perusteet sekä paljon tietoa sen tarjoamista mahdollisuuksista ja käytöstä. Lisäksi opas sisältää käytännönläheisiä ohjeita BPMS-projektin valintaan sekä toteuttamiseen, aina analyysivaiheesta ja resursoinnista itse projektin toteutukseen.
Lataa BPMS – Liiketoiminnan prosessiautomaation hyödyntäminen käytännössä -oppaamme jättämällä yhteystietosi oheisella lomakkeella.