Uutiset

Visma Consulting osti Avaintecin sähköisen arkistoinnin ja allekirjoituksen liiketoiminnan

twoday 05.09.2019

Räätälöityjen ohjelmistoratkaisujen asiantuntija Visma Consulting Oy* on ostanut Avaintec Oy:n
sähköisiin allekirjoituksiin ja sähköiseen arkistointiin keskittyvän liiketoiminnan. Avaintec on
kyseisillä alueilla Suomen johtava yritys erityisesti finanssi- ja julkisella sektorilla. Meillä on jo entuudestaan vahvaa osaamista kyseisillä alueilla ja kaupan myötä asemamme markkinassa vahvistuu entisestään.

*CVC Capital Partners osti syyskuussa 2022 Visman Custom Solutions -divisioonan, johon myös Visma Consulting kuului. Näin syntyi uusi, pohjoismainen digitaaliseen muutokseen keskittyvä teknologiayritys, joka toimii nyt nimellä twoday. 

Avaintec on perustettu vuonna 1997 ja se työllistää 65 henkilöä. Siirtyvän liiketoiminnan arvo koko vuonna 2019 on noin 4,5 miljoonaa euroa. Avaintec tulee jatkossa keskittymään erityisesti terveydenhuoltosektorin tekoäly- ja koneoppimispohjaisiin ratkaisuihin. Avaintecin globaali sähköisen allekirjoituksen pilvipalvelu SignHero ei siirry kaupan mukana vaan se yhtiöitetään sellaisenaan omaksi yhtiökseen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että saamme Avaintecin sähköisen allekirjoituksen ja sähköisen
arkistoinnin ratkaisut osaksi tarjontaamme. Avaintec on kehittänyt markkinoiden johtavat tuotteet ja ne
täydentävät erinomaisesti Visma Consultingin sähköisen asioinnin ja asianhallinnan ratkaisuja”, sanoo
Visma Consulting Oy:n toimitusjohtaja Petri Lillberg.

”Tarkoituksemme on panostaa siirtyvään liiketoimintaan entistä enemmän ja kasvattaa Avainteciltä siirtyvää erittäin pätevää tiimiä jatkossa suuremmaksi. Liiketoiminnan siirto toteutetaan siten, että sillä on mahdollisimman vähän vaikutuksia Avaintecin nykyasiakkaille. Jatkossa he hyötyvät entistä laajemmasta palveluvalikoimasta, jonka Visma Consulting pystyy tarjoamaan.”

”Olemme iloisia, että tuotteemme ja henkilöstömme löysivät Visma Consultingilta uuden kodin, joka tarjoaa vahvemmat mahdollisuudet sekä siirtyvälle henkilöstölle että tuotteille kehittyä edelleen. Avaintec haluaa esittää lämpimät kiitoksensa asiakkailleen, kumppaneilleen ja siirtyvälle henkilöstölleen noin 20 vuoden yhteisestä taipaleesta, jonka aikana kehitettiin markkinoiden parhaat sähköiset allekirjoitus- ja arkistotuotteet hyvässä yhteistyössä”, sanoo Avaintec Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kuosmanen.

 

visma-consulting-Visma osti Avaintecin-uutinen-2019-some

Lisätietoja:
Petri Lillberg, toimitusjohtaja, Visma Consulting Oy, +358 40 577 7014
Pekka Kuosmanen, toimitusjohtaja, Avaintec Oy, +358 50 520 3727

Avaintec
Avaintec on 22-vuotias startup-henkinen yritys, joka on edistänyt yritysten kuluttajapolkujen digitalisointia.
Avaintec on ollut sähköisten allekirjoitusten markkinajohtaja Suomessa ja on myös saavuttanut
merkittävän markkinaosuuden terveysalan Data Management-palveluissa. Avaintec toimii niillä aloilla,
joilla tietoturva ja laatu määräävät menestyksen, ja tällä hetkellä Avaintec on ISO 27001, ISO 9001 ja ISO
13485 -sertifioitu. Tarkka laatu ja tietoturvakontrolli on yhdistetty ketteriin työtapoihin ja Avaintec oli Suomen ensimmäisiä yrityksiä, jotka ottivat ketterän tuotekehitysprosessin käyttöönsä. Yhtiön toimistot sijaitsevat Helsingissä sekä Hangzhoussa ja Chengdussa Kiinassa. Avaintecin noin 40 työntekijää edustavat kymmentä eri kansalaisuutta. Lisätietoja: www.avaintec.com