Uutiset

Visma Consulting hankki maailmanluokan AI-osaamista ostamalla Weoptitin

twoday 02.05.2018

Visma Consulting* on ostanut Weoptitin (virallinen nimi Myopt Consulting Oy), joka on yksi maailman johtavia yrityksiä optimoinnissa ja tekoälyn hyödyntämisessä. Weoptit* toimittaa pääasiassa suuryrityksille liiketoiminnan optimointiratkaisuja hyödyntäen edistyksellistä koneälyä, koneoppimista ja optimointialgoritmeja.

*CVC Capital Partners osti syyskuussa 2022 Visman Custom Solutions -divisioonan, johon myös Visma Consulting ja Weoptit kuuluivat. Näin syntyi uusi, pohjoismainen digitaaliseen muutokseen keskittyvä teknologiayritys, joka toimii nyt nimellä twoday. Lokakuusta 2022 lähtien myös Weoptit toimii twoday-nimellä.

Weoptit edustaa maailmanluokan erikoisosaamista optimointiratkaisujen kehittämisessä. Asiakkaina on Suomen ja maailman johtavia yrityksiä, joiden liiketoiminta vaatii erittäin monimutkaista datan analysointia ja hyödyntämistä. Yhtiöllä on nimissään tuhansia maailmanennätyksiä optimointialgoritmien tulosten laadun ja nopeuden osalta.

Weoptit työllistää 20 työntekijää Helsingissä ja Jyväskylässä ja kasvaa erittäin nopeasti. Vuonna 2018 liikevaihdon arvioidaan olevan yli 2 miljoonaa euroa. Yhtiö jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellään ja toimii jatkossa osana Visma Consultingia.

”Olemme äärettömän tyytyväisiä, että Weoptit tulee osaksi Visma Consultingin kasvutarinaa. Heillä on ylivoimainen osaaminen AI- ja optimointimarkkinalla, jollaista emme ole nähneet yhdelläkään muulla toimijalla. Heidän asiantuntijansa, joista lähes puolet ovat tohtoritasoisia, ovat myös maailmanlaajuisesti oman alansa tunnustettuja huippuja”, sanoo Visma Consulting Oy:n toimitusjohtaja Petri Lillberg.

”AI- ja optimointiliiketoiminta on yksi Visma Consultingin nopeimmin kasvavia alueita ja panostamme siihen nyt paljon. Weoptit vahvistaa osaamistamme merkittävästi ja jatkossa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ylivoimaista osaamista tuolla alueella.”  

”Visma Consulting on yksi Suomen johtavista IT-konsultointitaloista ja Visma-perheeseen liittyminen auttaa meitä vahvistamaan kasvuamme huomattavasti”, sanoo Weoptitin toimitusjohtaja Olli Bräysy.

“Toimimme Suomen ja maailman vaativimpien asiakkaiden kanssa toimittaen heidän liiketoiminnalleen erittäin kriittisiä järjestelmiä. Olemalla osa Visma Consultingia nousemme toimittajana asiakkaiden silmissä toiselle tasolle ja meidän käsiimme voi luottaa entistä kriittisempiä järjestelmiä. Luonnollisesti Weoptit hyötyy myös Visma Consultingin vahvasta asiakaskunnasta ja osaamisesta, mikä tuo asiakkaidemme ulottuville entistä laajemman palveluvalikoiman.”