Ihmiset / kulttuuri

Kohtaaminen jää mieleen - terveiset rekrymessuilta

Krista Holappa 30.01.2019

twoday osallistuu korkeakouluopiskelijoille suunnattuihin rekrytapahtumiin ympärivuotisesti, kuten kaikki muutkin yritykset, jotka haluavat tavoittaa alansa uudet osaajat koulunpenkiltä suoraan töihin.

Itsestäänselvyys; poissa silmistä on poissa mielestä. Mutta kun kaikki ovat näkösällä rivissä ja kaikki tarjoavat rekryilmoitusten ohessa karkkia, kuinka juuri meidän viestimme voisi jäädä pian valmistuvan opiskelijan mieleen?

Hissipuhe pois ja tasavertainen kohtaaminen kehiin

Rekrytapahtumien periaate on pohjimmiltaan hyvin suoraviivainen; sinne tulevat yritykset kaipaavat uusia työntekijöitä yhteen tai useampaan positioon, ja siellä olevat opiskelijat haluavat työpaikan. Tilanne on täysin erilainen kuin muuta rekryviestintää tehtäessä, jolloin yritys haluaa kyllä työntekijän, mutta ei tiedä, haluaako viestin toisessa päässä oleva henkilö olla tuo henkilö. Olemme siis omalla kojullamme jo hyvässä tilanteessa, ympärillämme työllistymisjanoisia, tulevia ammattilaisia.

Et ole pitchaamassa liiketoimintaasi asiakkaalle, vaan uudelle perheenjäsenelle, jonka toivot viettävän puolet arjen valveillaoloajastaan sinun luonasi.


Osittain tästä syystä olin vastikään Lappeenrannan teknillisen yliopiston Duuniday-tapahtumassa yllättynyt, kuinka hyvillä kysymyksillä varustautuneita osa opiskelijoista oli.

 

Tuleva kesätyöntekijäsi tahtoo samaistua ja nähdä itsensä riveissänne jo etukäteen

Moni opiskelija saattaa jo uran alkumetreillä miettiä pitkäaikaista sitoutumista yritykseen, mutta kyseessä ei saa olla pelkkä “ihastus”, vaan tällöin yrityksellä pitää olla tarjottavanaan yhteinen tulevaisuus asiaankuuluvien urapolkujen kanssa. Muutoin niin uudet kuin pidempiaikaisetkin työntekijät kyllä äänestävät jaloillaan.

Rekrymessuilla kannattaa olla paikalla samaistuttavia henkilöitä; kenties joku, jonka rekryprosessi on alkanut messuilta. Helposti lähestyttäviä tosielämän kokemuksia perehdytyksestä sekä työn sisällöstä arvostetaan todella paljon.

Tässä muutamia kysymyksiä, joita kuulin tapahtumassa toistuvasti:

  • “Onko työ monipuolista?”

  • “Voinko vaikuttaa työrooliini?”

  • “Onko mahdollista työskennellä opiskelujen ohella?”

  • “Voiko kesätyöstä saada pysyvän työn?”

Ja onnekseni sain vastata näihin kaikkiin “KYLLÄ”.


Meillä twodaylla työnteko opiskelujen ohella on aina sovittavissa ja opintojen valmistumiseen kannustetaan. Projektit ovat monipuolisia niin julkishallinnon kuin yksityisten yritysten parissa, sillä ratkaisemme aina käsillä olevan asiakkaan tilannekohtaisen tarpeen (pakettiratkaisun sijasta). Saat kehitysmahdollisuuksia muuttaa rooliasi projekteista toisiin, esimerkiksi jos front-end -kokemuksellasi haluatkin kehittyä pikkuhiljaa full stack- devaajaksi. Kohtaamme toisemme aina tasavertaisina, ja kaikki ovat tervetulleita kehittämään toimistokulttuuriamme.

"twoday on luotettava työnantaja Suomessa. Meille on sydämen asia panostaa henkilöstömme hyvinvointiin ja työolosuhteisiin."


… etsimme tositarkoituksella tälläkin hetkellä niin opiskelijoita kuin kokeneita konkareita eri toimipisteillemme, tutustu työpaikat-osioomme ja kerro meille itsestäsi!